Heb jij dat ook? Dat je bij elk feestje een playlist moet maken voor die unforgetable ultieme partysfeer? Hup. dat is 2 uurtjes. Of, ken je dit? Je nieuwe vlam komt voor het eerst eten. Stress genoeg met je gerechten en je kledingkeuze. F***, welke chille playlist moet ik maken? Bam, weer uurtjes 2 weg. Of ben je gewoon zat van je eigen collectie en wil je nieuwe muziek luisteren? Bam, hele zaterdagmiddag in de platenzaak. Alhoewel.. dat is soms ook best chill 😉 Maar anyway, aan al dat gezoek komt een einde met Spotify “Bladeren”. Voor elke stemming of situatie is er wel een playlistje gemaakt. Heb je eters? Moet je studeren? Wil je sporten? Spotify “Bladeren” heeft het voor je. Vandaar nu even 5 lijstjes met leuke liedjes die van pas gaan komen!

1. Diner: The Perfect Italian Dinner

Je hebt vanavond vrienden over de vloer. Ze komen voor jouw overheerlijke anti-pasti en je paddenstoelen risotto die je van Smulweb hebt gesneakt (don’t say). Zorgen maken over je playlist en ken je alleen de tune van de Mario Brothers? No worries. Met de Perfect Italian Dinner playlist haal je Italië zowaar in huis met Luigi Tengo, Gianni Morandi en Carlo Buti! Bijna 7 uur Italiaans genot die garant staan voor een sfeervolle avond!

2. Focus: peaceful piano

Zoek je een lekker chill muziekje om te studeren maar wil je niet afgeleid worden door je sporadische punkrock, deathmetal en hardcore voorkeuren? Ga dan voor een lijstje uit “Focus”. Ikzelf ben wel fan van pianomuziek dus “Peaceful Piano” klonk voor mij als een mooie suggestie. Veel klassieke minimal muziek van Phillip Glass, Schumann en Chopin bijvoorbeeld die ervoor zorgen dat elke 6 een 9 wordt. Tegelijk ook best ok voor je muzikale kennis 😉

3. Een Hardlooplijst

Iets wat ik zelf altijd lastig vind zijn hardlooplijsten. Die zijn vaak te snel of te langzaaam voor mijn tempo. De “Running Mid-tempo” op 140 BPM is een chille lijst voor fijne 10 km routes. Trainingssessies waarbij ik niet geforceerd mijn limiet opzoek maar juist lekker mijn tempo pak. Om in te komen is deze zeker een aanrader. Voordat je weet loop je de 10 onder de 55 minuten 🙂

4. De lijst voor met je lover

En natuurlijk het lijstje voor als je vriendinnetje / nieuwe vlam langs komt. Dan wil je toch niet de plank mis slaan op het moment dat je een kusje wilt uitdelen? Onder Romantiek kan je van hot naar chille lijstjes vinden. “Love pop” is een lijst met meer dan 400.000 volgers. Het heeft alle ingrediënten voor een luchtig begin en een potentieel spannend einde. Pak deze lijst en elke date kan een succes worden. De rest moet je zelf nog even doen!

5. Chille zondag muziek

Zondag is zo’n dag waarop je even de week lekker rustig doorneemt en nadenkt over je plannen de komende tijd. Of wellicht komen er gezellig een paar vrienden langs. Een lijstje met chille zondagmiddagmuziek is dan wel zo op z’n plaats. Neem dan bijvoorbeeld de “Lazy Sunday Music” list en je kopje koffie en krantje zullen nog lekkerder aanvoelen dan anders!

Comments

comments

About Merlijn Kauffman

Ik ben een online marketeer. Huh.. wat?? In Jip en Janneke-taal; Ik maak websites beter vindbaar en dienstbaar. De mogelijkheden hiervoor zijn eindeloos en dat heeft een directe relatie met creativiteit. Daarbij is alles meetbaar en zie je direct het resultaat van jouw keuzes. Dat maakt online zo boeiend.

One Comment

  • Rolf schreef:

    klassiek op Spotify is erg tof, alleen lastig te vinden omdat de metadata “eigenlijk” niet voor dat genre geschikt is (meerdere componisten op een CD, titel “adagio” komt bij tigduizend componisten voor). Maar er staan wel veel leuke opnames op. Vandaar dat ik dit blog begonnen ben, die playlists van een uurtje of twee maakt, met info daar bij. Voor jouw Chill time 😉

    http://classicalspotify.blogspot.nl

    Groetjes, Rolf

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.