Hoewel het aanbod op Netflix in Nederland soms wat te wensen overlaat, staan er zeker wel wat pareltjes tussen. Zo ook deze documentaire over een flamboyante man die als laatste zowel de tour als de Giro in hetzelfde jaar (1998) won, de man die nog steeds het record op de Alpe d’Huez op zijn naam heeft staan (met een gemiddelde snelheid van 22.58 km/h), de man die in 2004 dood werd gevonden in een goedkope hotelkamer in Rimini. Marco Pantani.

De documentaire geeft in prachtige beelden de opkomst en teloorgang weer van de meest flamboyante en immens populaire renner uit zijn tijd, die ons zoveel mooie momenten heeft geschonken, en duizenden – misschien wel miljoenen – mensen in tranen heeft achtergelaten. Je volgt zijn carrière van jongs af aan, tot de top van zijn carrière. Na een ernstige aanrijding met een auto tijdens een wedstrijd – de organisatie van de wedstrijd Milano–Torino had nagelaten het parcours volledig af te sluiten voor auto’s – was het de vraag of Marco überhaupt weer zou kunnen lopen, laat staan fietsen op topniveau. Maar na anderhalf jaar revalideren was Marco terug, en sterker dan ooit. Na een aantal grote dopingschandalen is Pantani uiteindelijk ten onder gegaan aan de schaamte voor zijn ‘verraad’. Om te ontsnappen aan de realiteit raakte hij verslaafd aan cocaïne, waaraan hij uiteindelijk overleed op 34-jarige leeftijd. Alleen. In een goedkope hotelkamer in Rimini.

Doe maar kijken: http://www.imdb.com/title/tt2966760/

Comments

comments

About Laurens

Conversie Marketeer voor ConversionMob. Grote passie voor merken, nieuwe concepten en bovenal: creativiteit. Op creatieve ontdekkingsreis met de Hofspoken. Hofspook original.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.