Hier kan ik lang of kort over ouwehoeren. Ik kies voor het laatste. Playing Arts is een samenwerkingsverband dat ’s werelds beste designers en illustrators van over de hele wereld samen brengt, met als doel om eenieder zijn of haar visie van een doodgewone speelkaart te laten uiten. Gebruikmakend van hun persoonlijke stijl, techniek en verbeelding, hebben 55 artiesten per deck hun visitekaartje meer dan afgegeven lijkt me. Het resultaat is simpelweg briljant. Er zijn inmiddels 2 edities van de speelkaarten uit en ze kosten een schamele $14,95 per deck. Vanaf nu wil ik enkel nog shithead spelen met dit deck kaarten. O ja, en ik ben in augustus jarig.

Interviews met de artists

Using a familiar process whereby I let the materials dictate the piece – ’3 of Diamonds’ plays with the effects of optical distortion looking at glass or diamond as a metaphor for altered reality.

Het toffe is dat we niet alleen naar mooie plaatjes kunnen kijken, maar dat er online ook interviews te vinden zijn waarbij de verschillende artiesten hun achterliggende gedachtes achter hun design toelichten en met welke tools ze hun master-piece hebben gecreëerd. Vooral het verhaal achter de ‘ruiten drie’ van Carne vind ik persoonlijk erg tof. Spelend met de distortion die wordt gecreëerd door het kijken door glas of een diamand, als metafoor voor de aangepaste realiteit.

Ok. Dit was minder kort dan aanvankelijk de bedoeling was. Hierbij: kijk en geniet.

Comments

comments

About Laurens

Conversie Marketeer voor ConversionMob. Grote passie voor merken, nieuwe concepten en bovenal: creativiteit. Op creatieve ontdekkingsreis met de Hofspoken. Hofspook original.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.