Dagen lopen in elkaar over, weken kruipen ongemerkt voorbij. Daarom vinden wij het tijd voor een stukje reflectie. Wekelijks staan wij dan ook stil bij hetgeen ons nou echt is bijgebleven, is opgevallen of ons aan het lachen heeft gemaakt. Daarom: de week van de Hofspook.

“You have one unread message from ‘KOELKAST'”

Door Stephan Hagens

Het “Internet of Things” of IoT is een netwerk voor alledaagse objecten waarmee digitale interactie kan worden uitgevoerd. Het IoT zou bijvoorbeeld je kerstboom in staat stellen om je te bellen als het meer water nodig heeft, of je koelkast zou je kunnen mailen dat de yoghurt op is. Dit is niet nieuw, maar afgelopen week is er een grote stap gezet naar een snelle en goedkope implementatie van het IoT, door een nieuwe techniek genaamd LoraWAN. LoraWAN is laag in verbruik, gebruik van het netwerk zelf kost niks (naast de aanschafprijs van apparatuur), heeft een range van ruim 11km, is goedkoop om te implementeren, en het netwerk is te crowdsourcen. Met slechts 10 gateways was heel Amsterdam in al 6 weken tijd voorzien van het IoT. Iedereen in Amsterdam is nu vrij om gebruik te maken van dit netwerk.

Onder andere The Next Web, KPMG, Rockstart, Peerby en Port of Amsterdam hebben een LoraWAN gateway aangeschaft en aangezet. Vooral Port of Amsterdam ziet voordelen in dit netwerk om containers, laders en andere apparatuur te monitoren, voor een fractie van de prijs voor regulier WiFi of 3/4G verbindingen..

Kijk op thethingsnetwork.org voor meer info.

Een neveldouche die 70% minder water verbruikt

Door Roeland van de Beek

Trok mijn aandacht afgelopen week, en dacht gelijk: innovatie met een douchekop. Ik kan mij geen grote innovatie op dat gebied herinneringen. Ja alleen die extra water kosten. Briljant idee dus. Denk er zelf eens over na hoeveel water je verbruikt door te douchen. Heel veel! 51 liter om precies te zijn. En waarom ook niet? Want douchen is heerlijk. Voor de meeste mensen het eerste wat zij doen na het opstaan. Of om even lekker te relaxen na het sporten. Daar gaan mensen niet zo snel op besparen. Ik kijk even in de spiegel, nee ik ook niet. 😉

Dat vinden de uitvinders van de Nebia ook, toch kwamen ze met iets nieuws: De Nebia is een designdouchekop en spaart 70% water. Doordat er geen stralen water uitkomen maar een dikke nevel, kom je tot die enorme besparing. Dat het een goed idee is blijkt wel uit de investering die Tim Cook CEO van Apple heeft gedaan, die staat er volledig achter. Als we dat allemaal gaan gebruiken kan het heel wat water besparen.

Lees hier meer of bekijk het lopende kickstarter project.

Leven als geit

Door Martin Loman

Thwaites, een designer uit Engeland, was het leven als mens een beetje zat.

Wat doe je dan? Juist! Je gaat er even lekker tussenuit en wordt een geit. Even je hoofd leeg maken, zoals alleen een geit dat kan..

Check het artikel op Mashable. Vooruit met de geit!

Betalen met je duckface

Door Laurens Dortland

Ik moet zeggen, de selfie is voor mij een graag gebruikte trend. Op de raarste momenten komt de drang naar boven om mezelf te vereeuwigen in een originele pose en dat doe ik dan ook. Maar ik miste hier altijd een beetje het praktische nut van. Gelukkig is MasterCard nu bezig met een test om het nuttige met het aangename te combineren. MasterCard is namelijk bezig met een trial waarbij je online betalingen kunt afronden middels een selfie. Ze hebben een biometrische technologie ontwikkeld waarmee je een betaling d.m.v. een vingerafdruk of gezichtsherkenning afgerond wordt. Voor de test worden 750 kaarthouders in Nederland gebruikt. Ik kan niet wachten tot dit in zijn geheel is doorgevoerd. Moet dan alleen wel even checken of het ook werkt met de Duck-face..

Selfie Laurens Dortland

Lees het artikel op Adformatie.

Bonus: nieuwe Grumpiness

Als kleine bonus: we hebben na de Grumpy Cat en de Grumpy Dog ook de Grumpy baby! Tot volgende week!

Comments

comments

About Laurens

Conversie Marketeer voor ConversionMob. Grote passie voor merken, nieuwe concepten en bovenal: creativiteit. Op creatieve ontdekkingsreis met de Hofspoken. Hofspook original.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.