Als je goed hebt opgelet op school vroeger, dan heb je wellicht meegekregen dat bomen en planten de weldoeners zijn die de lucht voorzien van zuurstof. Vervuilde lucht wordt opgenomen, gezuiverd en schone lucht wordt teruggegeven. Eind goed, al goed. Echter, we zitten vandaag de dag meer en meer binnen. De meeste mensen die ik ken werken op een kantoor, en niet meer als houthakker bijvoorbeeld. En met de goede isolatie van de gebouwen van tegenwoordig (heb ik zelf gelukkig geen last van thuis) komt er ook minder van die frisse lucht vol zuurstof binnen. Dit kunnen we natuurlijk oplossen door planten in huis te zetten, maar lang niet elke plant zuivert de lucht effectief. En om te voorkomen dat je het zekere voor het onzekere neemt en een heus oerwoud in je eigen huis of op kantoor creëert heb ik een alternatief voorstel: neem eens een kijkje op de website van O green.

Je kamer schoon met de O green Cleaning machines

O Green clean machine schemaTijdens een bezoekje aan Reuring, die nieuwe hippe winkel in Amersfoort (tevens Hipster-stad no. 1 als we Esquire mogen geloven), kwam ik met dit merk in aanraking. Wat zij doen is best wel tof. Ze kweken en verkopen plantjes die speciaal geselecteerd zijn op hun vermogen om lucht te zuiveren. Mede door hun toffe minimalistische uitstraling kon ik het natuurlijk niet laten zo’n plantje mee te nemen. En nu wordt het de uitdaging om dit zuurstofgevende schoonmaakmonster in leven te houden. Want “ik kan nog niet eens een cactus in leven houden”. Niet mijn woorden. Maar true story. Whatever, ik voel me nu al een beter mens. Check:

Comments

comments

About Laurens

Conversie Marketeer voor ConversionMob. Grote passie voor merken, nieuwe concepten en bovenal: creativiteit. Op creatieve ontdekkingsreis met de Hofspoken. Hofspook original.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.