We keken er alweer een hele tijd naar uit. Focus, inspiratie en gezelligheid. Want na het enthousiasme van de vorige heisessie in Wijhe, zat er een tweede versie aan te komen. En zo reisden we vrijdag, 12 februari, af naar Groningen voor de tweede Hofspook Heisessie. Waar we in Wijhe nog maar met vier waren, waren we nu met zijn zevenen.

Het idee

Voor degene die nog niet bekend zijn met de Hofspook Heisessies, het idee is als volgt:

Je hebt een doel: of dat nu is dat je dat ene geniale business concept uitwerkt, altijd al eens een fixie in elkaar hebt willen klussen of dat je altijd al eens een zelfportet hebt willen leren maken, het maakt niet uit… Een doel is een doel. En dat is het doel.

Help en wordt geholpen: het leuke van een groep mensen met een verschillende achtergrond is dat er een hoop uiteenlopende kennis aanwezig is. Maak gebruik van elkaars kennis en wees ook bereid jouw kennis te delen met wie dan ook die het goed kan gebruiken.

No phones: de telefoon gaat bij aankomst uit en wordt ingeleverd bij de organisatie, we gaan een weekend lang in het hier en het nu leven. Geen paniek: aan het einde van het weekend krijg je jouw digitale heroine weer netjes terug. Als ie niet verpacht is door de organisatie that is..

Keiharde focus in huizelijke sferen

Aan de noordzijde van Groningen verbleven we in een prachtig vrijstaand huis dat speciaal voor deze gelegenheid ter beschikking werd gesteld. Na een fijne koffie en een praatje met de bewoners hebben we, zonder slag of stoot, onze telefoons ingeleverd. Hét startschot van de heisessie.

De doelen waaraan werd gewerkt, liepen flink uiteen. Van het leren programmen in Ruby On Rails (voor de kenners), het ontwerpen van een persoonlijk tatoeage tot het uitwerken van een voedingsschema voor het wielrennen. Hiernaast is er gewerkt aan fotografie skills, een WordPress website en het 2e dan programma Karate.

Ook is de Kardinger bult beklommen, hielden sommige toch echt van uitslapen, hebben we prima gegeten, zijn er interessante gesprekken gevoerd, zijn we bijzondere dingen over elkaar te weten gekomen en hebben we weer naar goede muziek geluisterd. Overigens, over dit laatste was niet iedereen het eens.

Foto impressies

Fotografie door M. Rijnders.

We houden ‘m erin

Waar wel iedereen het over eens is, is dat ook deze heisessie geslaagd was. Samen hebben we daarom ook gefilosofeerd over hoe we de Hofspook Heisessies naar een hoger niveau kunnen trekken. Bedankt voor jullie enthousiasme!

Dus. De volgende keer ook belastingaftrekbaar ;).

“Eigenlijk is zo’n weekendje veel te kort” – J. de Goede

Op naar de volgende Hofspook Heisessie!

Lees ook het verslag van de vorige heisessie.

 

Comments

comments

About Martin Loman

Stilstand is achteruitgang. Stilzitten ook. Ik ben er ook gewoon niet goed in. Het voelt als verloren tijd. Begrijp me niet verkeerd. Ontspanning is goed. Evalueren en overdenken ook. Zolang ze maar bijdragen aan dingen die er écht toe doen. Verder heel zen en zo.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.