Er is niks mis met een vol en actief leven. Een afwisselend wekelijks programma geeft je een betrokken en voldaan gevoel. Je werkt aan je ontwikkeling en je geluk. Echter lopen we steeds vaker in een valkuil en worden we vaker geleefd in plaats van dat we leven. We verliezen de controle in al onze busYness en worden gestoord door een constante stroom smartphone-notificaties. Velen starten allerlei initiatieven, maar weinig maken echt iets af. Wanneer nemen we de tijd om onze to-do-listjes af te maken? Wanneer vinden we de rust om even rustig terug te kijken? Met dit in ons achterhoofd planden wij de heisessies in het pittoreske Wijhe. Hier gingen wij werken aan onze eigen lijstjes en gingen we reflecteren op onze keuzes.

Wijhe

Eenmaal aangekomen merkten we al gauw dat het de perfecte plek was. De ruime woonkamer, de grote boekenkasten, de CD-verzameling en een tuin met vuurkorf. De basisingrediënten voor een geslaagd weekend. Zoals een goede heisessie betaamt begonnen we met het ritueel van het inleveren van onze telefoons. Wat volgde was een super chill weekend met goede gesprekken, geconcentreerde werksessies, lekkere thee en goede wijn.

Zaterdag

Zaterdagochtend startte om 9 uur, met Jamie Cullum op de achtergrond en een ontbijtje aan de leestafel. Martin en ik trokken onze hardloopschoenen aan voor een kleine 12 km langs de IJssel en een setje tai-chi in het bos. Gelijktijdig startte Roeland aan zijn eerste letters op A4 en begon Laurens ijverig in zijn werkboek. Na een middag intensief werken aan onze doelen was het tijd voor een re-cap. Deze startte concreet met een hulpvraag en nam ons later mee naar de theorieën van Anthony Robbins. Uiteindelijk belandden we uren later in de mooiste lulverhalen rondom de vuurkorf met een goed glas wijn. Ow ja.. dank je Roeland, voor de voortreffelijke rode curry, btw. 🙂

Wijhe’s bijzondere bevolking

Tegen elf / half twaalf was het tijd om de plaatselijke bevolking te begroeten. Toegegeven, ook het opraken van onze voorraad Chianti was hier debet aan. Geheel tegen de verwachtingen in vonden wij een kroegje met hierachter een rookhok ter grootte van een discotheek. Gezien de starende blikken leek het ons een goed idee om ons te mengen in het beerpongspel achterin. Toen Merlijn en Laurens traditiegetrouw de spits afbeten achter een stel plastic bekers kwam al gauw heel Wijhe het schouwspel bekijken. Hoewel we het hele verdomde potje voorstonden wist Wijhe toch met een slinkse directe, 2 balletjes in 1 bekertje te krijgen. Onze voorsprong verdween en een re-match kon niet uitblijven. De rest van de avond was, zoals de Jeugd van Tegenwoordig zou zeggen, de rest was ge-schie-de-nissss.

Leerpunten die voor iedereen kunnen gelden

In dit weekend zijn wij tot meerdere inzichten gekomen. Het lijken misschien inkoppers, maar goed om eens echt bij stil te staan.

  • Stel duidelijke doelen van dingen die je wilt bereiken.
  • Breek doelen op in kleinere delen. Een huis bouw je niet in 1 keer maar doe je baksteen voor baksteen.
  • Als je merkt dat je vast loopt, blijf niet nadenken maar start met uitvoeren in de richting die je het beste lijkt. Niemand kan de toekomst voorspellen.
  • Repetition is the mother skills: investeer in de vaardigheden totdat je onvervangbaar de beste bent.
  • Assumption is the mother of all fuck ups. Waarom je blik beperken door in het gemak van assumpties te schieten.
    Zo’n heisessie zouden we eens per kwartaal moeten doen (unaniem).

De arbeidsvitaminen

Lekker werken aan je dromen kan natuurlijk niet zonder de juiste arbeidsvitaminen. Nu hadden wij geluk, want we hadden toegang tot een super chille gigantische CD-collectie. Hierin zaten de mooiste platen uit de jaren 60, 70 en 80 die onze ouders vroeger draaiden toen zij op hun zaterdagmiddag hun krantjes doornamen (met uitzondering van Jamie Cullum). Van Cat Stevens tot Supertramp. Van Led Zeppelin tot Pink Floyd. Deze lijst willen we jullie niet onthouden en vandaar de briljante spotify-lijst:

Link naar de lijst.

Comments

comments

About Merlijn Kauffman

Ik ben een online marketeer. Huh.. wat?? In Jip en Janneke-taal; Ik maak websites beter vindbaar en dienstbaar. De mogelijkheden hiervoor zijn eindeloos en dat heeft een directe relatie met creativiteit. Daarbij is alles meetbaar en zie je direct het resultaat van jouw keuzes. Dat maakt online zo boeiend.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.